DNA TEST SECURITY

security

BIJZONDER GESCHIKT VOOR
Hart en vaatziektes

Type II Diabetes

Obesitas

Hoge bloedruk

Gebrek aan eetlust

Ziekte van Alzheimer

Trombose

Oxidatieve stress

WAT IS HET ?

De ‘Security test’ is de meest uitgebreide test en analyseert  60 polymorfismen (een verandering van de code voor een bepaald gen die bij een dusdanig groot percentage van de populatie voorkomt dat niet meer van een mutatie kan worden gesproken) en die een toename of afname van risico op het ontwikkelen een bepaalde ziekte of aandoening veroorzaken.

De resultaten van de analyse geven informatie over de persoon of ze een kleiner of groter risico hebben (ten opzichte van het gemiddelde van de bevolking) hebben op verschillende terreinen, zoals:

Cardiovasculair risico (hoge bloeddruk, hartaanval, beroerte …)
Risico op diabetes.
Gebrek aan eetlust, verzadigingsgevoel en voedingsgedrag.
Risico van overgewicht / obesitas.
Risico op andere pathologieën (oxidatieve stress, ziekte van Alzheimer, …).
Reactie op lichaamsbeweging.
Opname vanvoedingsmiddelen (nutrigenomics).

Obesitas, diabetes mellitus type 2, arteriële hypertensie en stollingsproblemen kunnen allemaal leiden tot hart- en vaatziekten, die de meest voorkomende oorzaken van overlijden zijn.
Deze ziekten zijn verbonden: zij verschijnen en ontwikkelen zich op dezelfde manier en ze gaan vaak samen.
Tegenwoordig zijn ze het meest ernstige gezondheidsprobleem ter wereld. Deze worden bepaald door genetische en moleculaire factoren, als ook milieuomstandigheden en door de eigen gewoontes van het individu.

 

Genetische onderzoeken kunnen zeer nuttig zijn voor het vroegtijdig opsporen van aandoeningen. Op deze manier kunnen patiënten kiezen voor de beste behandeling en indien mogelijk, preventie maatregelen treffen. Deze test geeft toegang tot de genetische aanleg van de patiënt. Waardoor  men in staat is om beter actie te ondernemen, rekening houdend met de mogelijke ontwikkeling van bepaalde aandoeningen.

 

Het doel van deze test is om u van informatie te voorzien, om eventueel samen met een professionele zorgverlener uw gewoontes te corrigeren, aan te passen of te vernieuwen om zo uw gezondheid te verbeteren.
De uitslag van de test en de informatie zal u helpen bij het verbeteren van uw levenskwaliteit voor de lange termijn en zal zeer nuttig blijken, want uw genen veranderen immers niet in tijdens uw leven.

WAT KUNNEN WIJ HIERDOOR DOEN ?

• Om het risico te beperken op het ontwikkelen van bepaalde ziekten  zoals diabetes en hart- en vaatziekten.
•  Ontdek wat de juiste voeding is voor uw lichaam – waarom genezen als het kunt voorkomen?
• Om u informatie te verschaffen over de verborgen kenmerken van uw  lichaam, zodat u uw lichaam beter leert begrijpen.
• Om de kwaliteit van uw leven en uw algemene gezondheid te verbeteren
• Vestigt uw aandacht op de genetische aanleg voor bepaalde ziekten, zodat een vroege opsporing door screening en een tijdige behandeling mogelijk is.

 

Het is belangrijk om u erop te wijzen dat deze genetische analyse niet bedoeld is voor een diagnose, behandeling of het voorkomen van ziektes.
Het doel van dit rapport is puur informatief en mag niet worden gebruikt door de patiënt om medische beslissingen te maken zonder overleg met een professionele zorgverlener.

WAT WORDT ONDERZOCHT
GEBREK AAN EETLUST, VERZADIGINGSGEVOEL EN VOEDINGS GEDRAG

Sommige genen zijn van invloed op de eetlust en anderen zijn van invloed op het soort voeding wat we lekker vinden.
In dit gedeelte zullen 6 verschillende genetische varianten worden geanalyseerd met betrekking tot het verzadigingsgevoel en de voorkeuren voor bepaalde soorten voedsel.

Er zijn genen die de eetlust controleren, om ons een vol gevoel te geven of juist niet ons bepaalde soorten voedsel lekkerder te vinden als anderen. (bijvoorbeeld, snoep en voedsel met een hoog vetgehalte)
Al deze informatie is zeer nuttig bij maken van een plan bij een dieet.

EETLUST

Dit is het hongergevoel

Het is een natuurlijke behoefte als gevolg van visuele- of reuk prikkels en wordt gecontroleerd door twee hormonen: leptine en ghreline.

VERZADIGDHEID

Dat is het gevoel van vol zijn na het eten van voeding.
Een persoon bereikt verzadiging wanneer het lichaam geen voedsel verlangt omdat het geen voedingsstoffen meer nodig heeft

EETGEDRAG

De voorkeur voor voedsel met een hoog vetgehalte is gerelateerd aan stress en emotionele veranderingen.

Dit soort voedsel heeft een grotere hoeveelheid energie voor een langere periode. Veel van deze producten bevatten tryptofaan, een essentieel aminozuur, dat gebruikt wordt door de hersenen om serotonine te produceren. (de neurotransmitter die ons het gevoel van geluk en welzijn geeft)

MEER VOEDING ETEN

Onder normale omstandigheden, is de hoeveelheid voedsel die een persoon eet afhankelijk van de voedingsstoffen die hij of zij nodig heeft, wanneer de volgende voedselinname zal plaatsvinden en hoeveel energie de persoon nodig heeft tussen 2 maaltijden.
Maar deze omstandigheden kunnen ook mede bepaald worden door een aantal omgevingsfactoren, zoals stress of angst.

Er is een grote kans op gewichtstoename als de persoon meer voedsel eet dan normaal.
Meestal is dit calorierijk voedsel en rijk aan vet

OVERGEWICHT / OBESITAS

Obesitas is een chronische en complexe ziekte met vele factoren. Het is eigenlijk een excessieve toename van de lichaamsmassa, vooral de vetmassa.
Overgewicht staat op de 6 plaats van de meest beïnvloedende factoren in de wereld, op het gebied van de ontwikkeling van aandoeningen.

Enkele van de belangrijkste oorzaken van overgewicht en obesitas zijn veranderingen in gewoontes, in het bijzonder het eten van energierijke voedsel, grote porties of het reduceren van lichaamsbeweging.
Er is wetenschappelijk bewijs dat obesitas ook voor een groot deel genetisch bepaald is. Tot 70% van kans op obesitas van iemand is erfelijk bepaald. Maar dit percentage kan wijzigen door externe factoren (dieet, gewoontes et cetera). Dit betekent dat de kans van een persoon op obesitas  verminderd kan worden door een aangepaste voeding, meer lichaamsbeweging en minder stress.

OVERGEWICHT / OBESITAS

De Body Mass Index (BMI) is een eenvoudige aanduiding van de verhouding tussen gewicht en lengte, die vaak gebruikt wordt om overgewicht en obesitas bij volwassenen vast te stellen

De BMI is hiervoor de beste manier. omdat het op dezelfde manier werkt voor zowel mannen als vrouwen en voor elke volwassen leeftijd.

DIABETES, TYPE 2

Type 2 diabetes (DM2) is een reeks van ziektes die een chronische verhoging van de  bloedglucosespiegel veroorzaken, en verhogen het risico op micro- en macro vasculaire complicaties
Stoornissen in de alvleesklier cel die verantwoordelijk is productie van insuline (bètacel) en een trage reactie van dit hormoon (insuline-resistentie) zijn de gevolgen van deze aandoening.

We is reeds decennia bekend dat de eerste van deze twee gevolgen, verlies van insulineafscheiding, de aandoening veroorzaakt bij patiënten die waren de meeste kans hebben om het te krijgen.
Recente wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat genen nauw zijn verwant met de ontwikkeling van DM2 coderen eiwitten die betrekking hebben op de productie of afscheiding van insuline door de bètacellen.

Vanuit een genetisch oogpunt is DM2 een aandoening met meerdere factoren die gekoppeld zijn aan een breed scala aan vatbare genen (susceptibiliteitsgenen) Echter is de ontwikkeling van DM2 ook beïnvloedbaar door een reeks van milieuaspecten, zoals dieet, lichaamsbeweging et cetera.

TYPE 2 DIABETES

Het risico van op het krijgen van type 2 diabetes neemt toe met leeftijd, obesitas, overgewicht en enkele leefgewoontes, zoals gebrek aan lichaamsbeweging.

TYPE 2 DIABETES en OBESITAS

Gematigde obesitas kan het risico op het krijgen van type 2 diabetes verhoudingsgewijs vergroten (tot 10x meer kans). Hoe groter obesitas, hoe waarschijnlijker het is op diabetes type 2.

INSULINERESISTENTIE EN OBESITAS.

Insulineresistentie, een verkeerde glucose-opname door het lichaamsweefsel, met name de lever, spieren en vetweefsel. Het kan een genetische of een ontwikkelde stoornis zijn.

Obesitas wordt beschouwd als een insulineresistentie risicofactor. Het vermogen van vetweefsel om lipiden te slaan speelt ook een rol bij de ontwikkeling van deze aandoening.

GLUCOSEHUISHOUDING

Hiervoor moet bloedsuikerspiegel binnen een aanvaardbaar waarde zijn om de glucose te stabiliseren.
Sommige hormonale systemen verhogen of verlagen de glucosewaarde, afhankelijk van de lichaamseigen behoeftes.

CARDIOVASCULAIR RISICO

Hart- en vaatziekten zijn polygene ziekten met andere beïnvloedende factoren zoals leeftijd, geslacht, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, tabak, alcohol et cetera.

Genetisch onderzoek is cruciaal om deze ziektes op te sporen en deze vanaf het begin te behandelen op een persoonlijke manier en zo de gezondheid te verbeteren. De strategie die gevolgd werd was die om de genetische polymorfismen te analyseren die eiwitten coderen die belangrijk zijn voor het homeostatische systeem die de goede werking van het cardiovasculaire systeem garandeert.

De geanalyseerde genen werden gerelateerd aan hoge bloeddruk, bloedstolling, endotheliale functie, vasculaire ontsteking, lipoproteïne metabolisme en cholesterol.

Door de analyse van deze genetische polymorfismen kan men die individuen die risico lopen op het ontwikkelen van aandoeningen, bepalen, voordat de eerste symptomen verschijnen.

Op deze manier kan men de gevolgen van deze aandoening voorkomen of vertragen en bepalen wie het meest kans heeft op het krijgen van deze ernstige aandoening zodat reeds in een eerder stadium actie ondernomen kan worden om dit te voorkomen.

HOGE BLOEDRUK

Stoornis in de bloedvaten, die zelfs kunnen worden beschadigd als gevolg van aanhoudende hoge bloeddruk.
Bloeddruk is de druk van het bloed tegen de vaatwanden tijdens het pompen van het bloed door het hart.  Hoe hoger de druk , hoe groter de inspanning is die het hart moet leveren.

HYPERTENSIE EN MICROALBUMINURIE BIJ DIABETICI

Microalbuminurie is de afscheiding van albumine in urine in zeer kleine hoeveelheden, maar zonder een klinische diabetische nierziekte te worden.
Microalbuminurie een risicofactor voor hoge bloeddruk.

HYPERTRIGLYCERIDEMIE

Dit is een ongebruikelijk hoge niveau van triglyceriden, de belangrijkste vorm van vet in bloed.

TRIGLYCERIDEN EN HDL-CHOLESTEROL

Triglyceriden zijn een soort van lipide (verkregen via voedsel of door de synthese binnenin de lever).

Zij zijn de belangrijkste bron van opgeslagen energie in de cellen. Ze hebben verschillende functies: zij werken als moleculaire opslag van energie, als warmtebron en ze beschermen  vitale organen, hen  bescherming tegen schokken, warmte en kou.

Een overmaat van dit soort vet kan bijdragen dat bloedvaten steeds stugger en smaller worden en dat verhoogt het cardiovasculair risico

HDL-cholesterol (goed cholesterol) beschermt tegen hart- en vaatziekten, omdat het LDL cholesterol (slecht cholesterol) wegneemt vanaf  de plaatjes die zich vormen in de aderen op weg naar de lever en deze vernietigd.

HARTAANVAL

Dit gebeurd als gevolg van onvoldoende bloedtoevoer vanwege een verstopping van de kransslagader, die de dood van een deel van de hartspier veroorzaakt.

HARTINFARCT

Aandoening veroorzaakt door atherosclerose (aderverkalking) in de kransslagaders, die de hartspier (myocardium) van bloed voorzien.

BEROERTE

Veroorzaakt wanneer een slagader in de hersenen wordt belemmerd of kapot is.

Wordt algemeen gekoppeld aan arteriosclerose (aderverkalking) en arteriële hoge bloeddruk en is een veel voorkomende doodsoorzaak.

TROMBOSE

Aandoening veroorzaakt door een bloedstolsel in een vat of het hart, komt het meest voor de grote aders in het onderste deel van de benen en dijen, maar kan ook voorkomen in de onderste aderen van de armen.

HART-EN VAATZIEKTEN

Dit is in de pathologie bekend als aandoening van de kransslagader die een verkeerde bloedtoevoer veroorzaakt naar de hartspier.

HART-EN VAATZIEKTEN RISICO EN OBESITAS

Gewichtstoename is direct gerelateerd aan hart- en vaatziekten, vooral wanneer de men meer als 20 kilo overgewicht heeft in de voornamelijk in de buik.
Het hart moet een grotere inspanning leveren, en dit veroorzaakt cardiomyopathie en hartfalen.

ANDERE AANDOENINGEN
ZIEKTE VAN ALZHEIMER

De meeste gevallen van Alzheimer komen voor op latere leeftijd. De aandoening verschijnt in het algemeen na de leeftijd van 65 jaar en hangt van zowel genetische en omgevingsfactoren af.

De oorzaak van de aandoening op latere leeftijd is onbekend en er is geen duidelijk erfelijkheidspatroon. Geen uniek gen is geïdentificeerd als de oorzaak van deze aandoening, maar genetische factoren lijken een rol te spelen bij de ontwikkeling van Alzheimer.

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met de E4-versie van het APOE-gen meer kans hebben op Alzheimer.

OXIDATIEVE STRESS

Er is meer oxidatieve stress als gevolg van een onbalans tussen productie en opbouw van organismen en het vermogen van om hiermee om te gaan dankzij endogene (van binnenuit) en exogene (van buitenaf) antioxidanten.

Antioxidanten worden verkregen via voeding (vitamines, carotenoïden) en spelen een belangrijke rol bij het voorkomen en verminderen van oxidatieve stress De genetische varianten van elke persoon beïnvloeden de eiwitten die gebruikt worden voor het verkrijgen, gebruik en stofwisseling van deze antioxidanten en kunnen hun bijdrage aan oxidatieve stress veranderen.

Antioxidanten van binnenuit bevatten antioxidant enzymen die reageren op de stofwisseling van organismes waardoor oxidatieve stress verminderd.
Variaties in de genen die deze enzymen coderen  kunnen van invloed zijn op hun anti-oxidatieve rol en kunnen daarom aandoeningen veroorzaken.

Oxidatieve stress kan bijdragen aan de ontwikkeling van chronische aandoeningen, waaronder osteoporose, diabetes type 2, neurodegeneratieve (zenuwstel) aandoeningen, cardiovasculaire aandoeningen en kanker

METABOOLSYNDROOM

Dit is de combinatie van verschillende aandoeningen of risicofactoren (abdominale obesitas, hoge niveaus van glucose en triglyceriden, hoge bloeddruk en lage HDL cholesterol) waarin de patiënt eerder een type 2 diabetes of een cardiovasculaire aandoening kan ontwikkelen.

REACTIE OP LICHAAMSBEWEGING

Verschillende onderzoeken hebben de relatie tussen genen en lichaamsbeweging aangetoond, en hoe dergelijke lichaamsbeweging mensen anders beïnvloedt met betrekking tot gewichtsverlies en vele andere fysiologische parameters.

Deze genetische onderzoeken, analyseert het verschil in het vermogen om de energievoorraden te  gebruiken via lichaamsbeweging en de varianten die het risico op obesitas te verhogen.
Deze varianten kunnen bijna geheel worden verwijderd door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen.

Sommige van deze polymorfismen kunnen ook een beeld geven van het vermogen van het individu  om succes te hebben bepaalde sporten.

In alle gevallen heeft lichaamsbeweging direct een positieve invloed op de preventie van ziekten en aandoeningen. Een mindere reactie op lichaamsbeweging “moet niet worden opgevat als een reden om niet te lichaamsbeweging te doen

REACTIE OP LICHAAMSBEWEGING

Dankzij de genetica, is te zien hoe elke persoon reageert op lichaamsbeweging, hierdoor kan een efficiënt plan uitgewerkt worden met persoonlijke trainingen waardoor een optimale gewicht behouden kan worden.

WEERSTAND BIJ AEROBICS

Dit is het vermogen om met een bepaalde intensiteit zo lang mogelijk aan lichaamsbeweging te doen  (gebruikmakend van de meeste spieren).
Aerobic weerstand hangt af van het vermogen  van het hart, longen en de bloedsomloop om de spieren met voedingsstoffen en zuurstof te voorzien voor een efficiënte energieproductie.

DUURSPORTEN

Dit zijn sporten waarbij een fysieke inspanning vereist is gedurende een bepaalde periode.

Enkele voorbeelden zijn lange afstand lopen, fietsen, zwemmen, tennis en roeien.

NUTRIGENOMICS

Nutrigenomics is een vakgebied ontwikkeld in 2003. Het combineert het onderzoek van de genetische varianten met zijn of haar dieet van de betreffende persoon.

Deze studie stelt die genetische varianten vast om de reactie van het lichaam te analyseren op het gebruik van verschillende voedingsstoffen.
Het uiteindelijke doel van nutrigenomics is om gepersonaliseerde voedingsgewoonten aan te bevelen op basis van de genen van de persoon.

LACTOSE INTOLERANTIE

Lactose intolerantie is een aandoening van het darmslijmvlies veroorzaakt omdat het lichaam geheel of gedeeltelijk geen lactase (het enzym verantwoordelijk voor de stofwisseling van lactose) kan produceren. Het komt voor in melk en zuivelproducten.
Meestal het resultaat van een afname van de productie van lactase na borstvoeding. Echter, bij bevolkingsgroepen waar de consumptie van melk en zuivelproducten constant is werden genetische varianten gevonden in het gen MCM6, die voldoende concentraties van lactase regelt zodat de juiste opname van lactose verzekerd is.

GLUTEN INTOLERANTIE (COELIAKIE)

Gluten intolerantie is een intestinale (darmen) auto-immuunziekte die bestaat uit een permanente intolerantie voor gluten (Een eiwit in tarwe, rogge, gerst, haver en spelt) die atrofie veroorzaakt van de darmvlokken in de dunne darm waardoor het moeilijk wordt om voeding wat leidt tot slechte voeding en beïnvloed de algehele gezondheid (overgeven, diarree, bloedarmoede, chronische vermoeidheid).

De verschijning van deze aandoening hangt van genetische, immunologische en omgevingsfactoren. Hoewel de immunologische en omgevingsfactoren nauwelijks bekend zijn is het tegenwoordig mogelijk om genetische aanleg te definiëren van deze aandoening op de basis van het identificeren van bepaalde varianten in de genen die verantwoordelijk zijn voor de immuunrespons van de persoon tegen invloeden van buitenaf (HLA genetische complex)

Deze test heeft een uitstekende voorspellende waarde, met een betrouwbaarheid van 99%, met uitzondering van in coeliakie.

OPNAME VAN KOOLHYDRATEN

Koolhydraten zijn essentiële voedingsstoffen in onze voeding, ze nemen 55% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën op.

Zij zijn onderverdeeld in eenvoudige koolhydraten (bijvoorbeeld suiker) of meervoudige koolhydraten (zoals aardappels. De opname van energie is hun belangrijkste functie.

OPNAME VAN VETTEN (LIPIDEN)

Lipiden zijn essentieel in onze voeding en zij zijn voor 30-35% verantwoordelijk van de aanbevolen dagelijkse calorieopname. Zij zijn voor het lichaam de belangrijkste energiebron en het is raadzaam om enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten in plaats van verzadigde vetten te eten. (vervang dierlijke vetten voor plantaardige oliën)

OPNAME VAN ENKELVOUDIG ONVERZADIGDE VETZUREN

Diëten die hoge hoeveelheden van enkelvoudig onverzadigde vetzuren bevatten, zijn het beste om  hart- en vaat ziekten te voorkomen.

De belangrijkste enkelvoudige onverzadigde vetzuren in onze voeding zijn oliezuren, aanwezig in alle dierlijke vetten en plantaardige oliën, met name olijfolie.

OPNAME VAN ENKELVOUDIG ONVERZADIGDE VETZUREN EN CARDIOVASCULAIR RISICO

Het is zeer waarschijnlijk dat de positieve effecten van enkelvoudig onverzadigde vetzuren op cardiovasculair risico te maken heeft met minimale bestanddelen van deze vetten zoals bijvoorbeeld fenolische verbindingen (antioxidanten) in olijfolie.

OPNAME VAN MEERVOUDIG ONVERZADIGDE VETZUREN

Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen Ze kunnen niet aangemaakt  worden door het menselijk lichaam, zodat ze via voedsel moet worden opgenomen.

Ze verminderen de totale- en LDL-cholesterol wanneer ze de verzadigde vetzuren vervangen. ze verminderen tevens het  HDL-cholesterol, wat weer een preventie tegen hart- en vaatziekten oplevert.

OPNAME VAN VERZADIGDE VETZUREN

De meeste verzadigde vetten blijven in een vaste vorm bij een normale temperatuur. Alle dierlijke vetten zijn zeer verzadigd met uitzondering van vis en schaaldieren, die meervoudig onverzadigde vetzuren zijn. Sommige plantaardige vetten, zoals kokosolie en palmolie, bevatten grote hoeveelheden verzadigde vetzuren. Inname van verzadigde vetzuren verhogen het cholesterolgehalte in het bloed, in het bijzonder LDL cholesterol.

OPNAME VAN OMEGA VETZUREN 3 en 6

Dit zijn belangrijke componenten van celmembranen en de voorlopers van vele andere stoffen, zoals die de bloeddruk en de ontstekingsremmende reactie controleren. Ze zijn beide essentieel voor het menselijk lichaam en moet worden opgenomen via de voeding.
Ze zijn voornamelijk aanwezig in vette vis, hoewel zij ook in gedroogde vruchten, zoals noten, kunnen worden aangetroffen.

OPNAME VAN OMEGA VETZUREN 3 en 6 EN HYPERTRIGLYCERIDEMIE (VERHOOGD GEHALTE VAN VETTEN IN HET BLOED)

Het is bewezen dat het mechanisme, dat gebruikt wordt door omega 3 vetzuren om triglyceriden te verlagen, betrekking heeft op de synthese / afbraak van deze triglyceriden.

Ook hebben zij een anti-ontstekingsremmende-, antioxidatieve- en de bloeddruk verlagende werking, wat goed is voor het cardiovasculaire systeem.

OPNAME VAN VITAMINE B2

Helpt bij de stofwisseling van lipiden en eiwitten en is essentieel in het energiegebruik die verkregen wordt via de voeding. Het neemt ook deel aan de ijzerstofwisseling en beschermt de rode bloedcellen.
Een gebrek aan B2, veroorzaakt huid en slijmvliezen aandoeningen, mond en lip zweren, infecties in het spijsverteringskanaal, bloedarmoede, en vermoeidheid.

OPNAME VAN VITAMINE B3

Neemt deel aan de energiestofwisseling en de goede werking van het spijsverteringsstelsel, huid en zenuwen.
Een gebrek B3 aan kan spijsverteringsstoornissen (diarree), huidontstekingen, pellagra en dementie veroorzaken.

OPNAME VAN VITAMINE B9 (FOLIUMZUUR)

Helpt bij de stofwisseling van aminozuren en de aanmaak van proteïnen en nucleïnezuren. Het is ook essentieel voor de groei van rode bloedcellen voor het creëren van andere bloedcellen. Het is nodig om neurale buisdefecten te voorkomen.
Als men geen B9 heeft dan kan men megaloblastaire bloedarmoede, vertraagde de groei, huidoppervlak defecten of zweertjes in de mond ontwikkelen.

OPNAME VAN VITAMINE C

Het draagt op verschillende manieren bij: het voorkomt vroegtijdige veroudering van cellen, voorkomt inwendige bloedingen, neemt deel aan de ontwikkeling en het behoud van het lichaam, beschermt het membraan van bloedvaten en voorkomt ziekten zoals aderverkalking, alzheimer en  hart- en vaatziekten. We moeten ook zijn sterke antioxidantieve werking niet vergeten.

Een gebrek aan vitamine C veroorzaakt afwijking in de bloedstolling en wondgenezing, als ook een ruwe, droge en schilferige huid.

OPNAME VAN VITAMINE D

Het is nodig om de darmen, calcium te laten opnemen, voor botten en tanden en om de niveaus van calcium en fosfor te bepalen.

Een gebrek aan vitamine D  veroorzaakt afwijkende botgroei, rachitis (lage waardes van mineralen en vervormde botten) bij kinderen en osteomalacie (botten zonder mineralen) bij volwassenen.

OPNAME VAN BÈTACAROTEEN

Bètacaroteen is de pionier op het gebied van vitamine A. Het lichaam heeft bètacaroteen nodig voor de goede werking van het immuunsysteem en het gezichtsvermogen, zorgen voor het epitheel en slijm, voor normale groei en als antioxidant.

Een gebrek aan bètacaroteen veroorzaakt een lagere weerstand tegen infecties, slechter zicht s’ nachts, beschadiging van het hoornvlies en een droge huid.

OPNAME VAN CALCIUM

Draagt bij en het behoud van botten en tanden. Het maakt ook deel uit van de bloedstolling, het  behoud van activiteit van de spieren en zenuwen, het overdragen van zenuwimpulsen, hormoonafscheiding en de opname van vitamine B12.

OPNAME VAN NATRIUM

Het is van invloed op de aanpassing van de hoeveelheid water van het lichaam en is onderdeel van de botten. Het helpt ook spiersamentrekking en helpt bij de overdracht van zenuwimpulsen.

Een gebrek aan natrium veroorzaakt vermoeidheid, duizeligheid, kramp en bloedsomloop stoornissen.

OPNAME VAN IJZER

IJzer helpt bij het creëren van bepaalde stoffen, zoals hemoglobine en collageen Het maakt deel uit van het transporteren van zuurstof en kooldioxide, in het functioneren van het immuunsysteem en de synthese van het DNA.

OPNAME VAN MAGNESIUM

Neemt deel aan de cellulaire energiestofwisseling en de stofwisseling  van koolhydraten, Het helpt ook bij de spieractiviteit en het behoud van tanden, hart en botten.

Lage niveaus van magnesium kunnen vermoeidheid, boosheid, depressie, gebrek aan honger, epileptische aanvallen en zwakke spieren veroorzaken.

OPNAME VAN FOSFATEN

Ze helpen in de vorming van celmembranen en is aanwezig in botten en tanden.

Een gebrek aan fosfaten veroorzaakt zwakheid en breekbaarheid van de botten.

OPNAME VAN ANTIOXIDANTEN

Ze beschermen het lichaam tegen vrije radicalen, voortijdige cel veroudering, sommige vormen van kanker en cardiovasculaire risico’s.

Een gebrek aan antioxidanten kan oxidatieve stress vergroten.

OPNAME VAN CAFEÏNE

Cafeïne is een van natuurlijke oorsprong stof en een stimulerende rol in het centrale zenuwstelsel heeft, en die het gevoel van alertheid verhoogt. Bij de meeste mensen veroorzaakt cafeïne een tijdelijke verhoging van de energie en verbetering van de stemming.

Cafeïne komt voornamelijk voor in koffie, thee en cola.

OPNAME VAN ALCOHOL

Alcohol wordt direct opgenomen door de wanden van de dunne darm en door het maagslijmvlies.
Het gaat dan door het gehele lichaam rond via het bloed en bereikt hierdoor heel eenvoudig de cellen van verschillende organen en weefsels. De meeste alcohol (95%) wordt afgevoerd door het lichaam via de lever.
Het regelmatig consumeren van grote hoeveelhedaen alcohol vormt een risico en zorgt ervoor dat het lichaam zich aanpast tegen de giftige effecten alcohol en ontwikkeld een grotere verdraagzaamheid ten opzichte van alcohol.

HET SECURITY RAPPORT BEVAT INFORMATIE EN RESULTATEN OVER
Overgewicht en obesitas
Gebrek een eetlust, verzadigingsgevoel en voeding gedrag
• Eetlust
• Verzadigdheid
• Meer voeding eten
• Eetgedrag
Type 2 diabetes
• Type 2 diabetes en obesitas
• Insulineresistentie en obesitas
• Glucose huishouding

Cardiovasculair risico
• Hoge bloeddruk
• Hypertensie en microalbuminurie
• Hypertriglyceridemie
• Triglyceriden en HDL-Cholesterol
• Hartaanval
• Hartinfarct
• Beroerte
• Trombose
• Overige hart- en vaatziekten
• Hart- en vaatziekten en obesitas

Andere aandoeningen
• Ziekte van Alzheimer
• Oxidatieve stress
• Metabool syndroom

Reactie op lichaamsbeweging
• Weerstand bij aerobics
• Duursporten

Nutrigenomics
• Lactose intolerantie
• Gluten intolerantie (Coeliakie)
• Opname van koolhydraten
• Opname van vetten

• Lipiden

• Enkelvoudige onverzadigde vetzuren

• Enkelvoudige onverzadigde vetzuren en cardiovasculair risico

• Meervoudige onverzadigde vetzuren

• Verzadigde vetzuren

• Omega 3 en 6 vetzuren

• Omega 3 en 6 vetzuren en hypertrigglyceridemie

• Opname van vitamines, mineralen en antioxidanten

• Vitamine B2

• Vitamine B3

• Vitamine B9 (Foliumzuur)

• Vitamine C

• Vitamine D

• Bètacaroteen

• Natrium

• Calcium

• IJzer

• Magnesium

• Fosfaten

• Antioxidanten

• Opname van cafeïne
• Opname van alcohol

HET RAPPORT IS BESCHIKBAAR IN DE TALEN :
Engels
Duits
Frans
Spaans
Portugees
Sloveens
Slowaaks
Thais
Meerdere talen zullen volgen

NEEM MONSTER

Met deze kit kunt u op een eenvoudige manier een speekselmonster nemen voor de DNA analyse

VERSTUUR EN ANALYSEER

Verstuur naar het laboratorium, zodat de genetica experts het DNA kunnen analyseren via geavanceerde genotypering technologieën

RESULTATEN EN DIAGNOSE

U ontvangt het complete rapport met een eenvoudige diagnose via de email
DNA Test Security

Ken uw genetische risicofactoren en verander uw levensstijl voor een optimaal welzijn..
Bestel de DNA test in de webshop

WEBSHOP